Уманьпиво є «своїм» тільки для повнолітніх
Вам вже виповнилося 18?
Дуже Шкода
але доступ до даної сторінкі дозволен тільки повнолітнім громадянам.
0 (800) 33-09-09
Дзвінки по Україні безкоштовні
Кошик
Вхід на сайт
Вітаємо,
Увійдіть в особистий кабінет, щоб зручніше користуватися нашим сайтом
Про компанію
Українські традиції та німецькі технології
Уманське пиво - це виключно натуральний продукт, виготовляється за старовинними українськими та німецькими рецептами.
Малому бізнесу
Бізнес на розливому пиві
Пропонуємо вашій увазі кілька важливих рекомендацій, які допоможуть відкрити успішний бізнес з продажу розливного пива та закликаємо до співпраці.
Як з'явився перший сидр: історія винаходу і розвиток напою

Як з'явився перший сидр: історія винаходу і розвиток напою

Інформаційні статті 28.07.2020
Поділитися з друзями
Як з'явився перший сидр: історія винаходу і розвиток напою

Перші згадки про сидр зустрічаються в роботах давньоримського енциклопедиста Плінія. Він вказував, що населення долин Нілу вживало напій, який готувався шляхом бродіння яблук. Це відбувалося ще в XIII-XV століттях до нашої ери.

Країна, що стала місцем винаходу сидру, залишається невідомою досі. У своєму авторстві впевнені представники Франції, Італії та Іспанії, які вважають напій своїм національним продуктом. Одночасно склалося безліч легенд, що оповідають про його відкритті.

Основні версії першої появи сидру

Головна версія істориків зводиться до поширення яблучного напою зі Скандинавії. Кельти вважали його джерелом вічної молодості, що наділяє людину красою і здоров'ям. Одночасно були поширені повір'я, пов'язані з його цілющими властивостями. Через це багато омивали сидром своє тіло, а з 14-го століття в ньому почали хрестити новонароджених. Тоді ж Джоном Уікліфф було написано твір під назвою «Біблія сидру».

Деякі дослідники називають Карла Великого винахідником напою. Відома легенда свідчить, що він сів на мішок з перезрілими яблуками, які негайно роздавилися. Це стало приводом для приготування першого сидру. Інші історики пов'язують ідею продукту з іменами мореплавця Джеймса Кука та короля Артура. Вони використовували схожий розчин для лікування цинги серед членів своїх екіпажів.

Розвиток технологій і виробництво сидру

Якісний ривок в сфері виготовлення сидру був зроблений в 13-му столітті. У цьому столітті винайшли прес, почали виводити нові сорти яблук. Кислі плоди з високим вмістом таніну стали хорошим сировиною для отримання напою. Виробники почали випускати продукти на основі сумішей, істотно розширили свій асортимент.

Наступний етап розвитку сидру пов'язують з особистим лікарем Карла IX, який написав трактат про особливості, лікувальні властивості та способи його приготування.

На нашому заводі можна якісний сидр купити на вигідних умовах. В якості основи використовується натуральна сировина, а харчові добавки дозволяють надати йому необхідні смакові відтінки. Асортимент включає класичний яблучний напій, сорти Golden Perry, Lemon, Cherry. Всі товари продаються в паках, кожен з яких містить 12 скляних пляшок об'ємом 0,5 літра. Дотримання традиційної рецептури дозволяє отримувати унікальний продукт натурального бродіння.