Уманьпиво є «своїм» тільки для повнолітніх
Вам вже виповнилося 18?
Дуже Шкода
але доступ до даної сторінкі дозволен тільки повнолітнім громадянам.
0 (800) 33-09-09
Дзвінки по Україні безкоштовні
Кошик
Вхід на сайт
Вітаємо,
Увійдіть в особистий кабінет, щоб зручніше користуватися нашим сайтом
Наші продукти
Різноманітність закусок до пива

Різноманітність закусок до пива

Інформаційні статті 09.12.2016
Як максимально насолодитися смаком хмільного напою
Поділитися з друзями
Різноманітність закусок до пива

Келишок пінного скрасить вечір у колі членів сім’ї або у великій компанії друзів, а в помірних кількостях ще й принесе користь організму. Правильно підібрана закуска не тільки розкриє смакові особливості хмільного напою, але і дозволить по максимуму насолодитися проведенням часу. Справжні цінителі пінного знають, з чим поєднувати його сорти. Пропонуємо вашій увазі популярні закуски до пива і рецепти неймовірних страв, які перетворять звичайний вечір в свято.

1st

Перевірені комбінації і поради гурманів

Полиці магазинів заставлені сортами «коктейлів» з хмелю з різним вмістом алкоголю і міцністю. Серед великого вибору товарів можна підібрати напій м’якше, з пікантною гірчинкою, з приємним солодким або фруктовим післясмаком. І для кожного сорту існує найкраща закуска до пива. Вашій увазі представлені ідеальні поєднання:

  • світлий лагер з легкою солодкістю або кислинкою розкриє свої смакові якості по максимуму, якщо поєднати його зі смаженим курчам, раками і морепродуктами, будь-якими видами сирів;
  • блонд ель, який характеризується м’яким солодовим смаком, розкриє всі свої ноти в поєднанні з гарячими гострими закусками. Під келишок такого пінного чудово підійдуть страви китайської, японської або іншої східної кухні;
  • пшеничне пиво з густою піною і яскраво вираженим хлібним смаком відмінно поєднується з м’ясом, сирами, ковбасними виробами. Оригінальні закуски до такого сорту — мариновані огірки, баклажани, перці, хрін та інші продукти з перчинкою;
  • середньо або насичено міцний пейл-ель з помірною або інтенсивною гіркотою — ідеальне доповнення до гострих страв, приготованих на грилі. Розкрити смак такого напою допоможуть ароматні соуси;
  • м’який і карамельний сорт заграє новими нотами, якщо доповнити розпивання соковитим м’ясом, приготованим на відкритому вогні (курча, реберця, ковбаски, яловичина);
  • темне пиво на основі паленого солоду рекомендується поєднувати зі смаженим або копченим м’ясом, солоними і тушкованими стравами. Гурмани і цінителі таких сортів, як портер і стаут, рекомендують розкривати смакові якості напою за допомогою морепродуктів, в’яленої риби і навіть шоколаду.

Ковток прохолодного пінного дарує неймовірне задоволення. Правильно підібравши закуски під пиво, ви отримаєте справжню насолоду від комбінації смаків.

2_kolbaski-k-pivu

Класичні легкі варіанти

Якщо ви вирішили насолодитися келихом пінного після щільної вечері, вибирайте легку закуску. Асортимент снеків у вигляді чіпсів, арахісу, сухариків — відмінне рішення для великої компанії. Навіть при наявності більш ситних продуктів у вигляді сирів, риби, м’яса такі пивні закуски швидко розходяться.

Крім класичних солоних снеків, на стіл можна поставити тарілки з кільцями кальмарів, крабовими паличками, копченими свинячими вушками, слайсами в’яленого м’яса, копченим сиром. Задоволення від келишка пива збільшиться, якщо доповнити трапезу креветками або цибулевими кільцями в клярі.

Смачно і ситно

Різноманітність сортів дозволяє супроводити пінним будь-яку страву. Якщо ви збираєтеся посидіти у веселій компанії рідних або друзів, щільно поїсти і розслабитися, зверніть увагу на такі варіанти закусок:

  • сосиски або ковбаски, приготовані на грилі, в духовці або на сковороді. Для створення більш пікантного смаку додайте в них шматочок сиру, гірчицю та інші соуси;
  • курячі крильця або стегенця в кисло-солодкому соусі — прекрасне доповнення до світлих сортів пива;
  • грінки з сиром, часником, ікрою — відмінний перекус, який прикрасить проведення часу за келихом прохолодного пива;
  • піца — популярний варіант закуски до пива для будинку, особливо якщо гості і господарі збираються після роботи, і часу на приготування поживних страв просто немає.

Напій на основі ячменю, пшениці або кукурудзи характеризується універсальністю. Багато його сортів ідеально поєднуються з домашніми і магазинними продуктами, що робить пінне популярним і найбільш затребуваним з усього асортименту слабоалкогольної продукції.

rak-pivo

Готуємо самі

Якщо ви втомилися від класичних варіантів і хочете запропонувати гостям нові страви, які будуть чудово поєднуватися з хмільним «коктейлем», пропонуємо ознайомитися з рецептами закусок до пива. В домашніх умовах можна створити неймовірні кулінарні шедеври. Вони здивують своїми смаковими якостями, будуть корисними для організму, на відміну від покупних чіпсів, сухариків та інших снеків.

Курячі мітболи зі спеціями в соусі теріякі не вимагають трудомісткого приготування, прекрасно поєднуються з різними сортами пива і є поживною, але не важкою вечерею. Для створення страви рекомендується змішати фарш з яйцем, подрібненою цибулею і часником, додати в масу спеції, соєвий соус, імбир. Мітболи запікаються в духовці протягом 20–30 хвилин. Соус готується на основі меду, подрібненого часнику, імбиру. Маса загущується крохмалем і вариться на повільному вогні. Насиченості смаку додасть соєвий соус.

Легкою закускою до пінного і доповненням до основних страв стануть чіпси з лаваша з різними начинками і приправами. З тонкого листа можна створювати «конверти» для сиру, грибів в сметанному соусі, овочевого рагу. Такі чіпси запікаються в духовці. На приготування потрібно до 15 хвилин.

Часниково-сирні булочки — смачне доповнення до трапези і келиху прохолодного пінного пива. Для приготування потрібні: тісто на основі дріжджів, вершкове масло, пара зубчиків часнику, моцарелла або інший сорт сиру. Компоненти змішуються і випікаються в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180–200 градусів.

garlic-rolls

тейки з курячого філе під вершково-грибним соусом або барбекю — поживний обід, смак якого стане ще більш ніжним і неймовірним в поєднанні зі світлими або темними сортами пива. Грудинка обсмажується на розпеченій сковороді до золотистої скоринки і доводиться в духовці до повної готовності. До складу першого соусу входять: гриби, вершки, вершкове масло, сир, трави, сіль і перець. Компоненти змішуються і гасяться на повільному вогні. Для приготування соусу барбекю необхідно карамелізувати цибулю і часник, додати паприку, оцет, спеції і варити до загустіння. Перед подачею стейки рекомендується нарізати, рясно полити заправкою і додати зелень.

Цей короткий перелік домашніх ароматних закусок можна доповнити і іншими стравами. Пінне, освіжаюче пиво чудово поєднується з різними продуктами, що дозволяє експериментувати і створювати нові, неймовірні смакові комбінації для відмінного вечора.