
Проводити вихідні в приємній компанії за келихом улюбленого сорту пінного або розслабитися з його допомогою після довгого трудового дня — справа звична, але не завжди дозволена. При цьому шкода пива — це, скоріше, усталений стереотип. Вся справа в тому, що негативні наслідки несе не сам напій, а стиль його споживання.
Зате користь пива давно і неодноразово доведена різноманітними дослідженнями вчених, в основному західних, із США і Європи. У чому вона полягає? Як вживати хмільний напій, не шкодячи власному організму? Читайте нижче.
Для справжніх любителів пива користь і шкода цього виду алкогольних напоїв зазвичай мають набагато менше значення, ніж сорт, марка, смакові якості. А даремно! Знаючи особливості впливу хмільного на організм, можна спланувати його вживання так, що ніхто і не посміє дорікнути вам у безвідповідальному ставленні до здоров’я.
Встановлено список безперечних переваг пінного. Ось тільки деякі з них:
Не так важливо, яке буде пиво — ячмінне або пшеничне. Коли мова йде про користь, скоріше, варто звернути увагу на те, фільтроване воно чи ні.
Отже, якщо вживати правильне пиво, користь від нього все-таки буде. Відрізнити таке просто. Слід шукати той напій, де у складі знайдуться тільки класичні інгредієнти: вода, пивні дріжджі, хміль, солод, іноді прянощі, мікси натуральних спецій, мед (залежно від сорту). Якщо пиво нефільтроване — ще краще. Розливне, живе, з коротким терміном зберігання — саме воно має не тільки відмінні смакові якості, але і потрібні речовини.
Лагер — найпоширеніший тип пінного не тільки у нас, але і по всьому світу. Теж віддаєте перевагу саме йому? Вибирайте світлі сорти. Чим темніше пиво, тим воно міцніше, а саме таке має ряд негативних якостей, що завдають шкоди. Серед них — порушення гормонального фону (як у чоловіків, так і у жінок) з перевагою в протилежну сторону, згубний вплив на серцевий м’яз.
Менш виражені, але небезпечні підводні камені — ефект стимуляції апетиту, що загрожує переїданням, а також здатність викликати залежність.
Чи завдає пиво шкоди? У певному сенсі — звичайно. Але тільки в тому випадку, якщо відсутня культура споживання. Проведемо невеликий тест. Перевірте, чи відповідають дійсності такі твердження:
Якщо хоча б одна з цих тез — про вас, знайте, що улюблений напій не тільки не допомагає вашому тілу, але і завдає йому серйозної шкоди. І ось чому:
Зверніть увагу: часто ототожнюють поняття «живе» і «нефільтроване», хоча насправді це далеко не одне і те ж. Питання в тому, чи була проведена пастеризація. Так, нефільтроване пиво цілком може бути як живим, так і пастеризованим. Це стосується і очищених сортів.
Отже, користь і шкода пива — поняття відносні. Хоча в науковому світі баталії навколо того, чи можна вважати корисні речовини в складі дійсно серйозною компенсацією «алкогольної природи», і не думає стихати, одне твердження зрозуміле: міра — усьому голова.
Нехай кардинально оздоровитися за допомогою пінного не вийде, не нашкодити собі точно можна. Головне, дотримуйтесь правил:
А головним аргументом на користь келишка холодного живого розливного нехай стане відмінний настрій, який воно дарує в тандемі з приємною компанією близьких і друзів.
Promo Modal Widget
Цей сайт використовує файли cookie і схожі технології, щоб гарантувати максимальну зручність користувачам.
При використанні даного сайту, ви підтверджуєте свою згоду на використання файлів cookie в відповідно до цього повідомленням щодо даного типу файлів.