0%

Телефон для довідок
0(800) 33-09-09
Дзвінки по Україні безкоштовні

Інтерв’ю з начальником виробничої лабораторії заводу «Уманьпиво»

Люди, зайняті роботою, не люблять базікати та відволікатися від справ.

Але ми вирішили розповісти поціновувачам продукції заводу «Уманьпиво» про наш колектив, технології та відношення працівників до роботи.

Погодилася дати невелике інтерв’ю начальник виробничої лабораторії заводу «Уманьпиво» Шаваріна Ніна Марківна.

foto_nm

Шаваріна Ніна Марківна,
начальник виробничої лабораторії заводу «Уманьпиво»

 – Ніно Марківно, розкажіть, будь ласка, ким Ви працюєте на заводі і як довго?

– Зараз працюю на посаді начальника виробничої лабораторії. Прийшла працювати на завод у 1973 році, двічі йшла і поверталася, оскільки чоловік був військовим, доводилося переїжджати. Загальний стаж складає 38 років.

 – Що було найскладнішим для Вас під час роботи на заводі?

– Я прийшла працювати на завод 20-річною дівчиною, закінчивши Львівський технікум харчової промисловості та опанувавши у навчальному закладі тільки теорію, практичних навичок зовсім не було.Спочатку я працювала сусловщицею, потім на пляшкомийній машині.

Був старий «совдепівський» завод, пиво мало термін придатності 4 дні, потім – 7 днів.

img_1481

  Колектив лабораторії 

 – Що для Вас означає бути професіоналом?

– Бути професіоналом означає мати теоретичні та практичні уміння, вміло керувати виробництвом.

 – Що в роботі видає непрофесіонала?

– Його одразу видно, непрофесіонал часто має тільки теоретичну базу, практичні навички в нього відсутні.

 – Ваш улюблений сорт пива з продукції заводу? Чому?

– Улюблений сорт – «Уманське копчене», тому що саме в ньому є родзинка, саме у цій копченості.

butenko_tm

 Інженер по сировині Бутенко Тамара Маркіянівна за роботою

 – Опишіть коротко свій робочий день. Скільки триває зміна? 

– Приходжу на роботу о 8.00 і потрапляю в рутину улюбленої роботи…

 – Розкажіть трохи про обладнання, з яким Ви працюєте

– Ми контролюємо весь процес виробництва, починаючи від машини з ячменем, до повного аналізу готової продукції на розливі, а також режим солодовирощування, процеси сушіння солоду та варіння сусла, якість дріжджів на процес доброджування, якість фільтрації і т.д.

kondrakova

 Інженер з якості готової продукції Кондракова Тамара Олександрівна

 – Чим захоплюєтесь після роботи?

– Я дуже люблю вирощувати квіти, у мене на дачі безліч різних видів троянд, цикламенів, петуній. Це моя втіха.

 – Коли знайомі скаржаться на якість конкретної партії пива, як реагуєте?

– Як кажуть, «покупець завжди правий», тому намагаюся реагувати адекватно. Але бувають випадки, коли доходить до абсурду. Наприклад, пиво одного сорту в коричневій пляшці смачніше, ніж в зеленій (посміхається – прим. автора).

 – Пивовари забобонні?

– Не можу говорити за всіх, але думаю, що ні. Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб в результаті отримати високоякісний продукт.

co2_in_beer

Так визначається СO2 в пиві

suhie_vhestva_v_pive

Визначаються сухі речовини в лимонаді

 – Розкажіть цікавий випадок з історії заводу чи якісь традиції, забобони

– Найбільше мені запам’яталося святкування 100-річчя заводу, це було в 1978 році. Були присутні перші особи міста, керівники різних підприємств, було весело і душевно. А щодо забобонів – не знаю. Ми помітили, що як тільки б’ється птах у вікно – 100% буде перевірка (посміхається – прим. автора).

 – Побажайте що-небудь поціновувачам продукції «Уманьпиво»

– Поціновувачам нашого пива хочеться донести інформацію про те, що наше пиво дійсно справжнє, без консервантів і барвників. Тільки солод, хміль, дріжджі й вода. Ячмінь ми самі вирощуємо, відбираємо тільки найкращі сорти.

Ніно Марківно, дякуємо за інтерв’ю!