0%

Телефон для довідок
0(800) 33-09-09
Дзвінки по Україні безкоштовні

Сировина для виробництва пива

Пивоваріння – ціле мистецтво, яке виникло більше 8 століть тому. Незважаючи на його давню появу, пивоварам є до чого прагнути. Щорічно представляються нові напої, вдосконалюється смак відомих сортів. Існують більше сотні технологій виробництва пінного. Сировина для пива залишилася незмінною. Основними інгредієнтами виступають:

  • • вода;
  • • пивні дріжджі;
  • • хміль;
  • • солод.

Смак пива вдосконалюється завдяки новим технологіям виробництва і натуральним добавкам. У кожного досвідченого пивовара є своя унікальна рецептура. Компанія «Уманьпиво» не виняток. Багаторічний досвід, сучасне обладнання, натуральні продукти з власних полів дозволяють робити дійсно якісні напої, які відповідають ГОСТам. Підготовка сировини, варіння, розлив – всі ці процеси проходять ретельний контроль, в результаті споживач має можливість купити смачне живе пиво, лимонад, Ель.


Ключові вимоги до сировини

Пивоваріння – це технічно складний процес, під час якого потрібно враховувати норми і рецептуру. Виготовлення пінного можливе тільки в спеціально обладнаних приміщеннях. Сировина для виробництва пива повинна бути екологічно чистою. Виробник пінного зобов’язується зберігати його згідно з правилами, прописаними в регламенті. Порушення встановлених нормативів призводить до того, що погіршуються характеристики напою. Відповідно, продукт виходить неналежної якості. До характеристикам теж висунуті вимоги. Представлені вони в таблиці.

Сировина для виготовлення пива

Вимоги

1.

Вода

Виступає основним компонентом і служить базисом пивного сусла, тому повинна бути свіжою, екологічно чистою, нежорсткою. Неприпустимо наявність будь-яких запахів, присмаку, домішок. Вимоги до рівня жорсткості: в межах 2-4 мг-екв/літр. Максимально допустимий показник кислотності – 6,5 мг.

2.

Солод

Основою для виробництва цього продукту часто виступає ячмінь. Інгредієнти для пива беруть тільки ті, які проросли на 90-95% і містять помірну кількість білка (8-12%). Також мають значення розміри і вирівняність зерна. Ці показники повинні бути до 10% від загальної маси.

3.

Пивні дріжджі

Цей продукт має безпосередній вплив на аромат і смак пива. “Уманьпиво” використовує тільки дріжджі активного бродіння з адекватною здатністю до розмноження, стійкістю до впливів несприятливих зовнішніх факторів.

4.

Хміль

Інгредієнт, від якого залежать утворення піни напою, колір і ступінь прозорості. Вимоги до якості хмелю прописані в гості 21947-76. При виготовленні пива неприпустимо використовувати продукт з будь-якими сторонніми запахами. Колір хмелю може варіюватися від жовто-зеленого до коричневого, відсоток входження амінокислот – 2,5–3,5, вологість – 11-13%.

Використовуючи інгредієнти для приготування пива, що відповідають вимогам, виробник отримує напій високої якості, який без проблем проходить незалежну перевірку.

Як варять “Уманське”?

Пінне “Уманьпиво”, незалежно від сорту, подобається покупцям за живий приємний смак і натуральний аромат. Виробляти напій високої якості вдається завдяки використанню інгредієнтів, вирощених на полях компанії. Хмільне в Умані роблять з екологічно чистої сировини:

  • • ячмінь;
  • • мед;
  • • пшениця та ін.

Солод виробляється на особистій солодовні з ячменю з власних полів. Кожен раз сировина проходить перевірку, після чого використовується фахівцями заводу. Власні поля – очевидна перевага над конкурентами!

Пивні дріжджі – це секрет «Уманьпиво». Основою для зброджування виступає унікальна раса, що демонструє стабільно хороші властивості протягом багатьох років. Технологічний процес виробництва пива здійснюється за спеціальною запатентованою системою. Вона була розроблена німецькою компанією Apparatebau Nordhausen GmbH. Фахівці називають її ” ласкавим кип’ятінням сусла з хмелем». Розробкою цієї системи займалися кращі уми компанії та їхні колеги з Німеччини. Унікальна технологія дозволяє зварити смачне пиво, яке довгий час зберігає природні властивості. Завод оснащений сучасним німецьким обладнанням. Процеси бродіння відбуваються в стерильних умовах. Так вдається зберегти природний смак пива. І ще про одну особливість виробництва: в напоях немає хімії. У складі продукції» Уманьпиво ” відсутні барвники, консерванти та стабілізатори. Шанувальники «Уманського» називають його запашним хмільним золотом, і з цим важко сперечатися! Ознайомитися з асортиментом пінного і не тільки можна на сторінці http://umanpivo.ua/ua/production.html.