0%

Телефон для довідок
0(800) 33-09-09
Дзвінки по Україні безкоштовні

Різноманітність закусок до пива: як максимально насолодитися смаком хмільного напою

Келишок пінного скрасить вечір у колі членів сім’ї або у великій компанії друзів, а в помірних кількостях ще й принесе користь організму. Правильно підібрана закуска не тільки розкриє смакові особливості хмільного напою, але і дозволить по максимуму насолодитися проведенням часу. Справжні цінителі пінного знають, з чим поєднувати його сорти. Пропонуємо вашій увазі популярні закуски до пива і рецепти неймовірних страв, який перетворять звичайний вечір в свято.

1st_picПеревірені комбінації і поради гурманів

Полиці магазинів заставлені сортами «коктейлів» з хмелю з різним вмістом алкоголю і фортецею. Серед великого вибору товарів можна підібрати напій м’якше, з пікантною гірчинкою, з приємним солодким або фруктовим післясмаком. І для кожного сорту існує найкраща закуска до пива. Вашій увазі представлені ідеальні поєднання:

  • • світлий лагер з легкою солодкістю або кислинкою розкриє свої смакові якості по максимуму, якщо поєднати його зі смаженим курчам, раками і морепродуктами, будь-якими видами сирів;
  • • блонд Ель, який характеризується м’яким солодовим смаком, розкриє всі свої ноти в поєднанні з гарячими гострими закусками. Під келишок такого пінного чудово підійдуть страви китайської, японської або іншої східної кухні;
  • • пшеничне пиво з густою піною і яскраво вираженим хлібним смаком відмінно поєднується з м’ясом, сирами, ковбасними виробами. Оригінальні закуски до такого сорту-мариновані огірки, баклажани, перці, хрін та інші продукти з перчинкою;
  • • середньо або насичено міцний пейл-ель з помірною або інтенсивною гіркотою-ідеальне доповнення до гострих страв, приготованих на грилі. Розкрити смак такого напою допоможуть ароматні соуси;
  • • м’який і карамельний сорт заграє новими нотами, якщо доповнити розпивання соковитим м’ясом, приготованим на відкритому вогні (курча, реберця, ковбаски, яловичина);
  • • темне пиво на основі паленого солоду рекомендується поєднувати зі смаженим або копченим м’ясом, солоними і тушкованими стравами. Гурмани і цінителі таких сортів, як портер і стаут, рекомендують розкривати смакові якості напою за допомогою морепродуктів, в’яленої риби і навіть шоколаду.

Ковток прохолодного пінного дарує неймовірне задоволення. Правильно підібравши закуски під пиво, ви отримаєте справжню насолоду від комбінації смаків.

Grilled sausagesКласичні легкі варіанти

Якщо ви вирішили насолодитися келихом пінного після щільної вечері, вибирайте легку закуску. Асортимент снеків у вигляді чіпсів, арахісу, сухариків — відмінне рішення для великої компанії. Навіть при наявності більш ситних продуктів у вигляді сирів, риби, м’яса такі пивні закуски швидко розходяться.

Крім класичних солоних снеків, на стіл можна поставити тарілки з кільцями кальмарів, крабовими паличками, копченими свинячими вушками, слайсами в’яленого м’яса, копченим сиром. Задоволення від келишка пива збільшиться, якщо доповнити трапезу креветками або цибульними кільцями в клярі.

Смачно і ситно

Різноманітність сортів дозволяє супроводити пінним будь-яку страву. Якщо ви збираєтеся посидіти у веселій компанії рідних або друзів, щільно поїсти і розслабитися, зверніть увагу на такі варіанти закусок:

  • • сосиски або ковбаски, приготовані на грилі, в духовці або на сковороді. Для створення більш пікантного смаку додайте в них шматочок сиру, гірчицю та інші соуси;
  • • курячі крильця або стегенця в кисло-солодкому соусі — прекрасне доповнення до світлих сортів пива;
  • • грінки з сиром, часником, ікрою — відмінний перекус, який прикрасить проведення часу за келихом прохолодного пива;
  • • піца — популярний варіант закуски до пива для будинку, особливо якщо гості і господарі збираються після роботи, часу на приготування поживних страв просто немає.

Напій на основі ячменю, пшениці або кукурудзи характеризується універсальністю. Багато сорту його ідеально поєднуються з домашніми і магазинними продуктами, що робить пінне популярним і найбільш затребуваним з усього асортименту слабоалкогольної продукції.

Готуємо самі

Якщо ви втомилися від класичних варіантів, хочете запропонувати гостям нові страви, які будуть чудово поєднуватися з хмільним «коктейлем», пропонуємо ознайомитися з рецептами закусок до пива. В домашніх умовах можна створити неймовірні кулінарні шедеври. Вони здивують своїми смаковими якостями, будуть корисними для організму, на відміну від покупних чіпсів, сухариків та інших снеків.

Курячі мітболи зі спеціями в соусі теріякі не вимагають трудомісткого приготування, прекрасно поєднуються з різними сортами пива і є поживним, але неважким вечерею. Для створення страви рекомендується змішати фарш з яйцем, подрібненою цибулею і часником, додати в масу спеції, соєвий соус, імбир. Мітболи запікаються в духовці протягом 20-30 хвилин. Соус готується на основі меду, подрібненого часнику, імбиру. Маса загущується крохмалем і вариться на повільному вогні. Насиченості смаку додасть соєвий соус.

Легкою закускою до пінному і доповненням до основних страв стануть чіпси з лаваша з різними начинками і приправами. З тонкого листа можна створювати «конверти» для сиру, грибів в сметанному соусі, овочевого рагу. Такі чіпси запікаються в духовці. На приготування потрібно до 15 хвилин.

Часниково-сирні булочки-смачне доповнення до трапези і келиху прохолодного пінного пива. Для приготування потрібні: тісто на основі дріжджів, вершкове масло, пара зубчиків часнику, моцарелла або інший сорт сиру. Компоненти змішуються і випікаються в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Стейки з курячого філе під вершково-грибним соусом або барбекю — поживний обід, смак якого стане ще більш ніжним і неймовірним в поєднанні зі світлими або темними сортами пива. Грудинка обсмажується на розпеченій сковороді до золотистої скоринки і доводиться в духовці до повної готовності. До складу першого соусу входять: гриби, вершки, вершкове масло, сир, трави, сіль і перець. Компоненти змішуються і гасяться на повільному вогні. Для приготування соусу барбекю необхідно карамелізувати цибулю і часник, додати паприку, оцет, спеції і варити до загустіння. Перед подачею стейки рекомендується нарізати, рясно полити заправкою і додати зелень.

Цей короткий перелік домашніх ароматних закусок можна доповнити і іншими стравами. Пінне, освіжаюче пиво чудово поєднується з різними продуктами, що дозволяє експериментувати і створювати нові, неймовірні смакові комбінації для відмінного вечора.